DK CH(U) SE U(U)CH SE VCH Solvingas Kachina Af Dezzley ”Kachina”

 

Reg nr: SE24320/2015
Född: 2015-04-06
Färg: röd med vita tecken
HD: A
HD index: 95 (200504)
ED: UA (0)
Ögon: UA (190828)
PRA-prcd: Hereditärt fri
DE: DNA-testad Clear

 

 

 

 

Mitt fullständiga namn är Solvingas Kachina Af Dezzley, men till vardags heter jag Kachina (Betydelse enligt Hopi-indianerna: Solen Kachina är en ande av den osynliga livskraften. Det är en övernaturlig varelse som tjänar som gudomlig bärare mellan människor och gudar. Solen Kachina är en symbol för liv, tillväxt, själsstyrka och överflöd.) Precis som mina systrar har även jag fått en del smeknamn: när jag var valp kallade de mig Pirayan (detta pga mina små söta valptänder), sen uppgraderades jag till Råttan och ibland när matte fjäskar så kallar hon mig Fina-Kachina. Jag är född på Solvingas Kennel i Veinge och den uppmärksamme har säkert redan lagt märke till att jag kommer från samma kennel som Tasha kom från.
När jag föddes var jag bara hälften så stor som mina syskon men jag växte snabbt i kapp dem. Redan från födseln så hade nog min uppfödare Anita bestämt att jag skulle till matte Ulrika och husse Magnus. När hon skickade foto på oss valpar till matte så var där alltid fler foto på mig. Och redan då hade jag fått ett smeknamn, Mini. De andra kallades bara Valp 1 osv. Matte och husse kom och hälsade på mig redan när jag var 3 veckor gammal och sedan var de på besök ofta. Vid några tillfällen fick jag även träffa mina blivande systrar. Tasha såg ut precis som mig men den där Yakira såg lite annorlunda ut. Men hon verkade vara en rolig tjej så det bekymrade mig inte så mycket.
Den 6 juni 2015 gick färden till mitt nya hem i Helsingborg och jag hade mycket spännande att se fram emot. Båda mina systrar var supersnälla mot mig, förutom Yakira när hon läxade upp mig när jag var för busig mot Tasha. Yakira brukade ha sina ridgeback-kompisar på besök och inte tänkte jag väl på att jag var så mycket mindre än dem. De tvåbenta brukade skratta åt mig och skämtsamt säga att jag var liten men tuff när jag kastade mig rakt in bland en flock ridgebackar som lekte. Jag fick snabbt hänga med familjen på olika äventyr och eftersom jag inte var så stor så fick jag i början sitta i en väska när jag inte orkade gå längre. Men som den buse jag är lyckades jag ta mig ur väskan ett par gånger. Jag och storasyster Yakira blev snabbt bästa vänner och än idag hänger vi ihop som ler och långhalm. När jag var valp låg vi ofta och sov tillsammans, det var perfekt för mig att kura ihop mig i Yakiras famn, ligga på hennes rygg eller använda hennes tass som kudde.
Redan när jag var 12 veckor började jag med viltspår. Instruktören på kursen sa till matte innan vi gick första spåret att nu skulle hon inte bli besviken om jag inte tog klöven får jag kanske skulle tycka den var äcklig. Vad då äcklig? Jag älskade klöven från första stund
Jag är en mycket glad och positiv tjej, nyfiken och orädd och med mycket “will-to-please”. Jag älskar att arbeta och är med på allt som matte vill att vi ska göra. När jag gjorde mitt BPH så avslutade beskrivaren med dessa orden: ”Mycket glad, pigg o nyfiken tjej som älskar livet.” Själv tycker jag det är en klockren beskrivning av mig
Förutom viltspår så tränar jag och matte apportering, nosework och rallylydnad. Vi tävlar i nosework och det är jag en stjärna på. Förutom det så far vi också runt på utställningar och tydligen är det fler än matte som tycker jag är fin för jag har lyckats vinna många fina rosetter.
Jag är ett riktigt vattendjur och älskar allt som har med vatten att göra. Det räcker med bara några droppar vatten som samlats i en liten pöl i skogen så är jag i den. Tyvärr uppskattar inte matte när jag blir alldeles lerig (det är ju rena skönhetskuren) så hon håller stenkoll så fort hon ser en tendens till vattenpöl. Det har blivit som en liten tävlan mellan oss vem som ser den först och jag gör allt för att hinna smita dit innan matte hinner stoppa mig.
Jag älskar att vara ute, året om, oavsett väder. Favoriten är en tur till havet eller en sjö, tätt följt av långa promenader i skogen och träning. Ibland har jag fått följa med matte till en bassäng där jag får simma och det är så kul, jag vill aldrig gå upp ur vattnet.
Puss o Kram
Meriter:
Utställning

 • Svensk Utställningschampion 2017-06-03
 • Dansk Utställningschampion 2017-06-25
 • Flertalet placeringar i BIR/BIM
 • Utställd med EXC och CK, cert, nordiskt certifikat, cacib och flertalet placeringar i bästa tik
 • BIR valp

Viltspår

 • Svensk Viltspårschampion 2016-07-20
NoseWork

 • Godkänt doftprov eukalyptus
 • Godkänt doftprov lagerblad
 • NW1 TSM: 3 diplom
 • NW1 TEM Inomhus: 3 diplom
 • NW1 TEM Behållare: 1 diplom
 • NW1 TEM Fordon: 1 diplom

Övrigt

Stamtavla / Pedigree:

DK CH(U) SE U(U)CH SE VCH Solvingas Kachina Af Dezzley ”Kachina” Tollca’s Aranck Aus Liebe LPI LPII SE U(U)CH Flottatjärn’s Tigger De Amor Solvingas Don Ramiro De Amor
Flottatjärn’s Laxiga Peggy
LPI Shaggy Toller’s Magic Gipsy Littleriver’s Vinland Viking
Shaggy Toller’s Magic Maggie
SE U(U)CH SE VCH Flottatjärn’s Ötsy Of Leo Solvingas Henry Kelsey Toliz Kanadickens Taoyate Duta Of Nifi
Solvingas Zizzi Popnel
Flottatjärn’s Yatsy Of Asterix LPELIT SE LCH Krokasmedens Asterix
Flottatjärn’s Queenie Of Chaplin