Presentation

Vi som driver RidgeTollers är Ulrika Hall och Magnus Lundberg och ni hittar oss i Helsingborg där vi föder upp Tollare och Ridgeback. Vår familj består även av tre hundar, två Ridgeback och en Tollare.

Vi tränar/tävlar aktivt nosework, viltspår och utställning. Utöver detta blir det även lite rallylydnad, apportering, fysträning och diverse hjärngympa.

Avelsmål

Målet med vår uppfödning är att föda upp mentalt stabila hundar som är sunda, har ett härligt go och rastypisk exteriör.
Våra valpar kommer att växa upp i hemmiljö, de kommer att få social träning samt få vänja sig vid alla vanligt förekommande ljud i ett hem och kommer givetvis att få massor med kärlek. För oss är det viktigt att hitta ”rätt” hem till våra valpar, därför använder vi inte oss av kösystem.

Ulrika

Hundar har alltid varit en del av mitt liv och idag är de en väldigt stor del av mitt liv. För ett par år sedan fick jag möjligheten att under ett år gå hundutbildningen – Arbete med hund. Efter avslutad utbildning kunde jag titulera mig som certifierad SNWK-instruktör, auktoriserad SNWK doftprovsdomare, diplomerad hundinstruktör för viltspår, rallylydnad och klickerträning och diplomerad resurshundförare. Utöver denna utbildning har jag även gått ett flertal kurser i nosework, rallylydnad och viltspår. Jag har även genomfört utbildningar via SKK: Uppfödarutbildning, Hundens Beteende, Hundavel och Genetik, Mera Mentalitet, samt varit på ett flertal föreläsningar i ämnet hund.
För mig är det viktigt att både jag och mina hundar har kul, både när vi tränar och tävlar.

Föreningsarbete:
Jag är medlem i Tollarklubben, SSRK Södra, SRRS Södra, Råådalens BK och SNWK. I SSRK Södra sitter jag i styrelsen som viltspårsansvarig och utställningsansvarig. I SRRS Södra sitter jag som ordinarie ledamot i styrelsen, tidigare har jag varit både kassör och sekreterare där och även ansvarat för tävlingskommittén för SRRS. För SNWK sitter jag med i tävlingskommittén samt i arbetsgruppen för kommande regelrevidering.

Magnus

Hundar och även anda djur har varit en stor del av mitt liv då jag är uppväxt på landet. Vilket har inneburet att jag jobbat både med kor, grisar och höns. Under åren så har jag haft flera olika raser på hundar som jag mesta dels tränat och tävlat i lydnad och bruks. Men under en valpkurs kom jag för första gången i kontakt med en Ridgeback och blev helt såld. Så nu har jag äntligen kommit så långt att jag fått min Ridgeback som lite senare blev två. Med våra Ridgebackar tränar och tävlar jag i NoseWork, Viltspår och Utställning. Och i mitt nuvarande riktiga jobb så har vi stor möjlighet till att variera träningen i NoseWork då vi har många olika utrymmen och fordon. Jag är också lite av en uppfinnare Jocke så jag konstruerar ibland olika hjärngympa spel för hundarna. Jag jobbar även extra hos 4Dogs som säljer alla former av hundtillbehör som behövs för den aktiva hundägaren.

Föreningsarbete:
Jag är medlem i Tollarklubben, SSRK Södra, SRRS Södra och SNWK. Jag har tidigare även varit Ordförande i SRRS Södra men i mitt nuvarande arbete så finns inte riktigt tiden till styrelsearbete längre.